Sværhedsgrad: 2
Længde: Ca. 21 km
Vandreruten fra Aars til Møldrup:
Ruten mellem Aars og Møldrup følger det første lange stykke tid en almindelig landevej, med enkelte korte afstikkere på grus og markveje.
Den store mængde asfalt gør at det er muligt at gå i et godt stabilt tempo, tilgengæld er det ikke den store naturoplevelse, der præger ruten.
Aars til Aalestrup
Vandreturen starter i Aars, Himmerlands uofficielle hovedstad. Har du god tid kan du besøge Vesthimmerlands Museum, inden du begiver dig afsted. Her kan du se en kopi af Gundestrupkarret, der blev fundet omkring Aars, samt lære mere om Kimbrerne og deres historie. Rundt om i Aars er der placeret en lang række kunstværker af anerkendte kunstnere såsom Per Kirkeby og Poul Gernes. Aars kirke fra ca. år 1200 er også et besøg værd. Du kan finde overnatningsmuligheder i Aars her.
Hærvejen fra Aars til Aalestrup følger ikke som man kunne tro banestien, men går derimod for det meste langs almindelig asfalteret landevej. Da jeg gik ruten var der en del vejarbejde i gang uden for Aars og ruten var meget lidt interessant. Ruten bliver dog mere interessant så snart man nærmer sig Testrup. Testrup ligger ca. midtvejs mellem Aars og Aalestrup. Her kan du tage et lille hvil ved en lille skovsø. Endvidere er kirken i Testrup et besøg værd. Der er også anlagt et Hærvejs vandrehjem i Testrup.
Aalestrup er en relativt ny by, der opstod omkring jernbanen i slutningen af 1800-tallet. Aalestrup byder på et par seværdigheder. Er årstiden til det kan man se mere end 200 forskellige arter af roser i Den Jyske Rosenpark. Foruden rosenparken byder Aalestrup også på et særegnt museum – Danmarks Cykelmuseum, der viser cyklens udvikling gennem tiden.
Der er ikke de helt store overnatningsmuligheder i selve Aalestrup, men booking.com har et par overnatningsmuligheder i nærheden.
Aalestrup til Skringstrup
Et par kilometer syd for Aalestrup kommer du ind i det utroligt smukke hedeområde Borup Hede. Har du god tid er der mulighed for at forlænge din vandretur ved at tage en tur rundt i heden langs den afmærkede rute. Du kommer endvidere over Skinders Bro, der engang var Danmarks ældste træbro. Overnatning i Hærvejs-herberg og bustransport kan du finde et par kilometer øst for hærvejen i Møldrup.
Har du ikke behov for at dreje af ruten så er næste stop Skringstrup. Skringstrup er en meget lille landsby, hvor der er anlagt 2 shelters inklusivt muldtoilet og bålplads i en hyggelig lille bypark.