Historien om Rebild Bakker starter for over hundrede år siden. I 1911 indsamlede en gruppe dansk-amerikanere anført af Max Henius penge til at købe 200 tønders kuperet hedelandskab i Himmerland. De ville sikre at i hvert fald en lille smule af heden ville overleve, så de altid kunne mindes det Danmark de havde forladt. Året efter, i 1912, skænkede dansk amerikanerne jorden til den danske stat, der skulle påtage sig vedligehold og bevaring af området. Det blev begyndelsen til Danmarks første nationalpark, efter Amerikansk forbillede. Selvom Rebild Bakker er oprettet som national park, tæller den ikke med sammen med de nye nationalparker, der er oprettet de seneste år. Dette skyldes at reglerne for bevaring af Rebild Bakker er langt mere omfattende end de regler, der knytter sig til de nye nationalparker såsom Nationalpark Thy, Vadehavet, Kongernes Nordsjælland osv.
Vandreruter i Rebild Bakker
Der er anlagt en hel række meget varierede vandreruter i Rebild Bakker, der giver mulighed for at opleve de forskellige landskabsformer som området byder på. Ruterne er farvemarkerede, men de er alle forbundne så det er muligt at kombinerer ruterne på kryds og tværs. Det er muligt at se et kort over ruterne her. Det de fleste nok forbinder med Rebild Bakker er selve bakkerne, der når lyngen blomstrer, byder på en helt spektakulær oplevelse. Foruden en slendretur gennem de lyngklædte bakker, er der også rig mulighed for at vandre gennem tætte løv- og nåleskove. Rebild Bakker er nabo til endnu en af Himmerlands store naturseværdigheder nemlig til Rold Skov. Der er også mange store skovsøer, inden for få kilometer af Rebild Bakker, hvilket giver dig mulighed for at få en endnu længere og mere varieret naturoplevelse ud af din vandretur.
Overnatning i og nær Rebild Bakker
På grund af sin alder som beskyttet naturområde, samt på grund af den årlige Rebild Dag og den turisme den afføder, er der rig mulighed for at overnatte, hvis du er interesseret i at bruge et par dage på at udforske området. Der er flere berømte gamle kroer, såsom Rold Storkro og Rold Gammelkro. Foruden kroerne er der også en lang række hoteller og bed and breakfasts i området. Du kan se en oversigt over de forskellige overnatningsmuligheder her.